Cursus beplantingsplan - voorjaar 2020

Wilt u ook een mooie bloeiende tuin, maar weet u niet precies hoe u dat moet realiseren en heeft u daarvoor behoefte aan wat hulp en achtergrondinformatie ?  Of is uw tuin in de loop van de jaren wat “rommelig” geworden en vindt u dat er wel een opknapbeurt gewenst is? Dan is de cursus Beplantingsplan misschien iets voor u. Bij voldoende belangstelling starten we in februari a.s. weer met deze cursus (docenten Bart Korf en Marnette Vroegop).
In zes lessen maakt u voor uw eigen tuin (of een gedeelte daarvan) een beplantingsplan. U krijgt achtergrondinformatie over onderwerpen als bloem- en bladvormen, bloeitijden, kleuren en kleurencombinaties, gewenste sfeer en uitstraling, grondsamenstelling, optische werking, winter aanblik, enzovoort. En uiteraard helpen we u bij het maken van uw eigen plan. Aan het eind van deze cursus heeft u dan een werktekening op schaal, waarmee u zelf aan de slag kunt of die u door een hovenier kunt laten uitvoeren.

Opmerkingen:

- deze cursus beplantingsplan  is gericht is op de “invulling” van de tuin met bloemen en planten. Niet te verwarren met de cursus tuinontwerp, die zich  richt op de ruimtelijke indeling van de tuin in paden en terrassen, beplantingsvakken, gazon, hagen, etcetera

- naast de cursusavonden heeft u ook enige tijd nodig voor het huiswerk

- de cursus kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6, max 12)

-  omdat deze cursus in zekere zin het vervolg is op de cursus tuinontwerp krijgen oud-cursisten van de cursus tuinontwerp voorrang bij de inschrijving

Data: dinsdagavonden 25 februari, 3, 10, 17 en 31 maart en 7 april 2020, 19.30-21.30 uur.
Op dinsdagavond 24 maart is er (facultatief) “spreekuur”.

Cursuslocatie:  (waarschijnlijk) Het Trefpunt, Abraham du Boishof 2, 1852 EZ – Heiloo

Kosten: € 70,00 voor leden Groei & Bloei, € 80,00 voor niet-leden (materiaalkosten inbegrepen)

nadere informatie en aanmelding bij Bart Korf, bij voorkeur per mail bkorf.1(at)kpnmail.nl  of eventueel telefonisch 072-5054203 of 06-51339359. Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 15 februari a.s.