Cursustuinontwerpen najaar 2022

Na een onderbreking van veel activiteiten in de twee corona-jaren gaat (bij voldoende belangstelling) binnenkort weer een cursus tuinontwerp van start bij de afdeling Midden-Kennemerland van de vereniging  Groei en Bloei.

Wist u dat een tuin groter lijkt als je gebruik maakt van schuine lijnen? En dat hogere beplanting in het midden een tuin meer diepte geeft en spannender maakt? Dit en veel andere ontwerpaspecten komen aan de orde in onze cursus tuinontwerpen. In de afgelopen jaren hebben veel cursisten deze cursus met succes en plezier gevolgd.

Het uitgangspunt bij deze cursus is, dat de deelnemers tijdens de cursus een ontwerptekening voor hun eigen tuin of een gedeelte daarvan maken.  Aan het eind van de cursus heeft u dan een ontwerp waar u zelf mee aan de slag kunt of dat u door een hovenier kunt laten uitvoeren. De twee docenten (Bart Korf en Marnette Vroegop) geven presentaties, instructies en opdrachten, waaraan tijdens de lessen en thuis wordt gewerkt. Er is uiteraard veel gelegenheid voor vragen en overleg en ook is er tegen het einde van de cursus een “spreekuur” . De cursus bestaat uit zes lessen, en u moet rekening houden met huiswerk.

In deze cursus tuinontwerpen gaat het vooral om de ruimtelijke indeling van de tuin (paden, terrassen, beplantingsvakken, gazon, hagen en bomen, etc.). De planten zelf, met bloemkleuren, bloeitijden, bloem- en bladvormen, enzovoort  komen aan de orde in een andere cursus (beplantingsplan), die waarschijnlijk voorjaar 2023 weer wordt gehouden.

Cursusdata: dinsdagavond 4, 11 en 25 oktober en 1, 8 en 22 november, 19.30 – 21.30 uur, desgewenst spreekuur op 15 november.

Locatie: Het Trefpunt, Abraham du Boishof  2, 1852 EZ - Heiloo

Kosten: € 60.- voor leden van KMTP Groei en Bloei, € 75.- voor niet-leden

Materiaal: wij zorgen voor tekenplankjes en speciaal papier, maar u dient zelf over potlood, pen, gum, plakband, liniaal,  kleurpotloden en evt. ook een passer te beschikken.

U kunt zich (bij voorkeur per mail) en uiterlijk op 24  september a.s. opgeven bij Bart Korf onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en of u al dan niet lid bent van Groei en Bloei. Na aanmelding krijgt u dan een bevestiging en een uitnodiging om het cursusgeld over te maken op bankrekening NL03RABO0336454589  t.n.v. penningmeester Groei en Bloei Midden-Kennemerland. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen.

Nadere informatie en aanmelding bij Bart Korf: bkorf.1(at)kpnmail.nl