Aankondiging "college versie" cursus tuinontwerpen najaar 2019

Wist u dat een tuin groter lijkt als je gebruik maakt van schuine lijnen? En dat hogere beplanting in het midden een tuin meer diepte geeft en spannender maakt? Dit en veel andere ontwerpaspecten komen aan de orde in onze cursus tuinontwerpen. In de afgelopen jaren hebben veel cursisten deze cursus met succes en plezier gevolgd.

Sinds medio vorig jaar is de belangstelling voor deze cursus tuinontwerpen echter ongekend gegroeid en in ieder geval veel groter geworden dan we in onze bestaande opzet aankunnen. Om nu toch iets voor dat grote aantal belangstellenden te doen gaan we komend najaar (in principe eenmalig) de cursus tuinontwerpen op een andere manier geven, voor een groter aantal cursisten.

De hoofdlijn blijft: de cursisten maken tijdens de cursus een ontwerptekening voor hun eigen tuin of een gedeelte daarvan. Aan het eind van de cursus hebben de cursisten een ontwerp waar ze zelf mee aan de slag kunnen of dat ze door een hovenier kunnen laten uitvoeren. De twee docenten (Bart Korf en Marnette Vroegop) geven presentaties, instructies en opdrachten, waaraan tijdens de lessen en thuis wordt gewerkt.

Maar de intensieve individuele begeleiding uit voorgaande edities, met o.m. het telkens gezamenlijk bekijken van elkaars huiswerk vervalt. Van de deelnemers wordt in deze collegeversie van de cursus verwacht, dat ze in staat zijn om op basis van de presentaties en instructies het ontwerpproces stap voor stap zelfstandig te volgen en zodoende uiteindelijk een goed bruikbare ontwerptekening te maken. Dat vereist enige zelfstandigheid en discipline bij het maken van de huiswerkopdrachten. Wél wordt er elke les voldoende tijd ingeruimd voor vragen en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een “spreekuur” tegen het einde van de cursus.

De cursus bestaat uit vijf avonden, en u moet rekening houden met huiswerk in de periode tussen de cursusavonden.

Cursusdata: woensdagavond 25 september, 2, 9 en 16 oktober en 6 november, 19.30 – 21.30 uur, eventueel “spreekuur” op 23 en 30 oktober

Locatie: Het Trefpunt, Abraham du Boishof 2, 1852 EZ - Heiloo

Kosten: € 60.- voor leden van KMTP Groei en Bloei, € 70.- voor niet-leden

Materiaal: wij zorgen voor tekenplankjes en speciaal papier, maar u dient zelf over potlood, pen, gum, plakband, lineaal, kleurpotloden en evt. een passer te beschikken

U kunt zich (bij voorkeur per mail) opgeven bij Bart Korf onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en al dan niet lid. U krijgt dan een bevestiging en een uitnodiging om het cursusgeld over te maken op bankrekening NL03RABO0336454589 t.n.v. penningmeester Groei en Bloei Midden-Kennemerland. Het maximum aantal deelnemers is 30 personen.

Mailadres Bart Korf: bkorf.1@kpnmail.nl of evt. per telefoon 072-5054203. Ook als u nog vragen heeft kunt u hem benaderen. Voor meer informatie over Groei & Bloei zie www.midden-kennemerland.groei.nl