Dagtocht Gelderland

Helaas hebben we moeten besluiten de busdagtocht, gepland op 20-06-2020, te annuleren.
De komende maanden zien er te onzeker uit om de tuinreis doorgang te geven.

Op 20 juni 2020 is het weer zover. De bus dagtocht van Groei en Bloei, Midden- Kennemerland, staat genoteerd!
Helen en ik hebben weer een aantal mooie tuinen gevonden. Drie tuinen deze keer, zeer divers van karakter.

De eerste tuin die we bezoeken is: kijk- en wandeltuin “Klein Boskoop ”in Stroe.
Deze tuin is van Sjaak en Ellen van Vliet, is 1,5 ha (15000m2) groot en bevind zich midden op de bosrijke Veluwe, in het kleine plaatsje Stroe.
De tuin is ontstaan (en is nog steeds in ontwikkeling) vanuit een voormalige kwekerij van de firma van Vliet uit Boskoop. De tuin omvat 20, vloeiend in elkaar overlopende delen. Er is o.a. een rosarium, een lange border, een midden border, een stilte tuin etc. Er is heel veel te zien, waaronder ook heel veel variëteiten die nog niet in de verkoop zijn.  De eigenaar weet enorm veel te vertellen en als je niet oplet blijf je aan zijn lippen hangen...

De tweede tuin, is de 2 ha grote tuin: ”Op de Haar”, van John en Joyce Ramsbotham, in Hoevelaken.
De tuin bestaat uit 7 aaneengesloten gedeelten, elk met een eigen uitstraling. Deze zeer unieke tuin bevindt zich in een historisch rabattenbos, dit is verhoogde veen. De geschiedenis van deze grond gaat terug naar de 14de eeuw.
Er zijn ruim 4500 verschillende soorten planten, bomen en heesters. De tuin is bekend vanwege de vele mooie bosplanten en niet alledaagse schaduw tolerante planten.
Het is zeer de moeite waard om de website: https://www.opentuinopdehaar.nl/, voorafgaande aan het bezoek door te lezen. Heel interessant!

De derde en laatste tuin deze dag is: Ërf Klein Rassert” ook in Hoevelaken.
Deze tuin ligt landelijk gelegen midden in een slagen- landschap.
Een prachtige, stille plek…ruimte en rust kenmerken erf en tuin.
Er is structuur door een historisch ensemble van bebouwing met strakke hagen en losheid in de borders.
Sinds mensenheugenis woont de kerkuil er en laten de ijsvogel en groene specht zich af en toe ontdekken.
Erf en tuin beslaan samen 5400 m2 en hebben veel moois te bieden. Een heerlijke plek om te zijn!

Bij het ter perse gaan van dit stukje wisten wij nog niet of er nog een kwekerij bezocht gaat worden. Dat blijft dus nog even een verrassing.

Gedurende de dag wordt u voorzien van koffie/ thee/ water/ sapjes met bijpassende zoete of hartige hapjes.
Denkt u er wel aan een eigen lunchpakket mee te nemen!

Datum        : 20 juni 2020

Tijd             : 07.30 uur, verzamelen bij zwembad “Het Baafje”, De Omloop in Heiloo.
                    Evt. bij station Uitgeest (aangeven bij inschrijving)

Kosten         : € 50,00 voor leden: niet- leden € 54,00

Aanmelden : Armanda Mul: pim.armanda@casema.nl

Betalen        : Het verschuldigde bedrag overmaken op rek.nr. NL03RABO0336454589 TNV.  KMTP- Heiloo, onder vermelding van uw naam en Dagtocht Gelderland 2020

P.s. De inschrijving is bindend. Denkt u eraan een reis- annuleringsverzekering af te sluiten.

Helen van den Ende en Armanda Mul