Midden-Kennemerland

Open tuinen week - afgelast

Groei & Bloei Nationale Tuinweek gaat NIET door

Vanzelfsprekend heeft ook Groei & Bloei te maken met de Corona-maatregelen. Wat een paar weken geleden nog ver weg leek, heeft nu ons dagelijks leven behoorlijk in zijn greep. Iedere dag merken we de impact van het Coronavirus, waarbij de gezondheid en die van de mensen om je heen vanzelfsprekend prioriteit nummer 1 zijn in deze periode.

Onlangs heeft de regering aangescherpte maatregelen afgekondigd: tot 1 juni zijn alle samenkomsten en bijeenkomsten - ongeacht het aantal personen - verboden en moeten we als Nederlanders onze sociale activiteiten zoveel mogelijk beperken. 

Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft de commissie Nationale Tuinweek met pijn in het hart besloten om de Groei & Bloei Nationale Tuinweek in 2020 niet door te laten gaan. Het landelijke Groei & Bloei Open Tuinen weekend, onderdeel van de tuinweek, gaat dus ook niet door.

De maanden april en mei gebruiken de meeste afdelingen om activiteiten die tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek plaatsvinden verder in te vullen. Deze voorbereidingen kunnen nu in deze periode niet plaatsvinden. Een aantal afdelingen heeft de commissie overigens al laten weten dat zij hun activiteiten tijdens de Nationale Tuinweek hebben geannuleerd. Er was voor de commissie helaas geen andere keuze dan de zevende editie van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek te annuleren.

Het is natuurlijk mogelijk dat de maatregelen vanaf 1 juni versoepeld worden. Je kunt dan als afdeling alsnog besluiten om wel een of meerdere tuinen te openen voor publiek. We zullen vanuit de commissie Nationale Tuinweek kijken hoe we je dan als afdeling ondersteunen (online, nieuwsbrief, sociale media etc.), maar de gebruikelijke landelijke PR-ondersteuning gaat dus niet door.