Wijksafari’s

In samenwerking met De Groene Reiger van Dorien Kotterman organiseren we voor deBUCH gemeentes de wijksafari’s. Gericht op wateropvang in de tuinen en meerbiodiversiteit.

Dit jaar door Covid hebben de excursies in t voorjaar niet plaatsgevonden. Het najaar wordthierdoor erg druk, we hebben er zes staan nu. Dat is veel voor onze organisatie. Omdat hetbudget van de gemeente komt moet het wel dit jaar uitgevoerd worden vandaar. Door deCovid regels gaan we dit jaar met kleinere groepen werken die ook nog eens gesplitstworden. De Wijksafari biedt een combinatie van een rondwandeling door de wijk en een presentatie gedeelte binnen. Tijdens de wandeling bekijken we de wijk door de ogen van de regendruppel en de dieren. Wat is er goed en wat zou beter kunnen? Ook genieten we van een tuin van één van de bewoners. We hebben het over hoe het groener en beter zou kunnen, met oog op flora en fauna. Onderweg spreken onze “deskundigen” -dat zijn ervaren G&B-ers - en de mensen van de vogelwerkgroep en Landschap Noord Holland. In Heiloo hebben we zelfs één kinderexcursie waar gezamenlijk een volkstuin word bezocht om te leren hoe groente groeit.

In het binnenprogramma is er aandacht voor het ontwikkelen van een tuin middels een presentatie er is tijd voor enig persoonlijk advies, ook is er plantenverkoop en een promotietafel. Voor ons een mooi moment voor een kennismaking met onze bloeiende vereniging!

Voor deze activiteit kunnen we vrijwilligers heel goed gebruiken. Interesse? Meld je aan bij

Geno Neuhuys mail naar deby(at)telfortglasvezel.nl.

Wie meer wil weten, is welkom bij de wijksafari op woensdag 9 september om 13.30 uur bij Bibliotheek Heiloo Westerweg 250 of zaterdag 3 oktober om 13.30 uur bij Basisschool Elckerlyc, Boekenstein 45.
Aanmelden: info(at)degroenereiger.nl onder vermelding van het aantal personen en eventueel het aantal kinderen voor het kinderprogramma