Midden-Kennemerland

Lezing oktober: Wintergasten in onze tuin

Afdeling:

Midden-Kennemerland

Datum:

04-10-2023


Kosten:

€ 4,00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Sportcentrum De Bloemen
De Bloemen 71
1902 GT Castricum

Route

Je hebt vogels die het jaar rond bij ons zijn en er zijn zomer- en wintergasten.

De lezing van Frans van Bussel gaat over deze laatste groep.

De wintermaanden is de periode dat wij onze tuinen volhangen met vetbollen, houders voor zaadmengsels en snoeren met pinda’s. Op die rijke maaltijd komen veel vogels af die we in de zomermaanden niet in de tuin zien.  Kuifmezen, staartmezen, goudvinken putters vinden zomers hun kostje in het buitengebied maar trekken in de winter graag naar het dorp of de stad.  In de winter kunnen wij in de tuin ook vogelsoorten aantreffen die vanuit het hoge noorden of oosten bij ons komen overwinteren.
De trek van ganzen, zwanen en eenden naar ons land in de winter is massaal. Je vindt deze vogels voornamelijk in de polders en weilanden, langs onze grote rivieren, het IJsselmeer en de Waddenkust. Kortom ook in barre koude winters zijn er volop vogels in ons land!.

Frans van Bussel is zijn hele leven al bezig met natuur en milieueducatie, trok er vaak op uit om te grasduinen in de natuur, vogels en andere dieren te spotten en is nu, na zijn pensionering nog steeds actief als natuur- en IVN-gids en verhalenverteller.

De lezing wordt gehouden op woensdagavond 4 oktober om 20.00 uur in Sportcentrum De Bloemen, De Bloemen 71, 1902GT Castricum. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Entree: € 4,00 per persoon, leden Groei & Bloei gratis