Groentips & Groeninfo

Groene buurtlab op Landgoed Willibrordus

Op maandag 9 mei start op Landgoed Willibrordus het eerste Groene Buurlab. Wij nodigen iedereen uit om in deze workshop met elkaar aan de slag te gaan met de ideeën en wensen die de zeer goed bezochte groensafaris op het landgoed hebben opgeleverd. Er zijn zeer waardevolle mogelijkheden genoemd om het landgoed met elkaar nog aantrekkelijker te maken. Wilt u bijvoorbeeld meedenken over bijen- en vlinderroutes, een Jeu de Boulebaan , stilteplekken of de mogelijkheid om lekker te picknicken? Meld u dan aan, u bent van harte welkom! Het Groene Buurtlab vindt plaats op maandagavond 9 mei om 19.30 in Theeschenkerij de Trog aan de Bullaan 4 in Heiloo.

Groene Buurtlab
Iedereen kan tijdens het Groene Buurtlab aanschuiven bij het thema wat hem of haar het meeste aanspreekt. De ideeën hebben we ondergebracht in de thema’s natuur, spiritualiteit en cultuur, recreatie en bewegen in het groen en “eetbaar” groen.

Vragen die onder andere aan bod komen: wat zouden we nu echt het liefste willen, hoe zou dat er dan uit moeten zien. Wie of wat hebben we daar voor nodig. Het buurtlab betekent daarmee de daadwerkelijke start van de vergroening! Leuk om te melden is, dat we door de bijdrage van het Oranje Fonds de deelnemers van de vergroening van Landgoed Willibrordus een leuke workshopskunnen aanbieden. Zoals de cursus tuinreservaten: hoe leg je een diervriendelijke tuin aan.

U kunt zich aanmelden bij Dorien Reiche: info(at)degroenereiger.nl

Een Groene brug
Het groene buurtlab  wordt georganiseerd in het kader van het project Een Groene Brug. Het doel van het project is het verbinden van het landgoed Willibrordus met haar omgeving.  Groen vormt daarmee de brug naar verbinding, vandaar de naam: Een Groene Brug.De komende jaren (2016 t/m 2019) zijn er veel mogelijkheden om mee te denken en mee te doen. De groensafari’s vormden het startpunt van de inventarisatie van ideeën en wensen . Mensen die op het landgoed wonen of werken, bedrijven er omheen, buurtbewoners en speciaal ook oudere bewoners hebben hier aan meegedaan. Het project is een samenwerkingsverband tussen GGZ Noord-Holland-Noord, Stichting De Buitenkans, IVN, Vereniging Groei en Bloei en Zorgvilla Craenenbroeck en wordt mede gefinancierd door het Oranje Fonds. Zie voor meer informatie over het project www.de-buitenkans.org