Bus dagtocht Noord-Brabant 22 juni 2019

Het is ons weer gelukt een mooie dagtocht samen te stellen.

We gaan deze dag in ieder geval 3 tuinen bezoeken.

We weten nog niet of er ook nog een kwekerij bijkomt.

In de ochtend gaan we om 08.00 op weg naar Gilze.

Daar bevindt zich tuin “Aan den Overkaent” van Henk en Wies Goeijers.

Hun tuin heeft een oppervlakte van 7500 m2 .

In de tuin bevinden zich een aantal grote collecties vaste planten. Onder ander kunnen we daar ongeveer 500 soorten Hosta’s en 200 soorten Hemerocallis zien.

Indrukwekkend!

Ook bevindt zich in de tuin de Nederlandse collectie van “Heuchera” met ongeveer 180 soorten.

De tweede tuin die we gaan bezoeken bevindt zich in Den Hout.

De tuin heet “De Verwondering”; en ik denk dat wanneer we de tuin tot ons hebben laten komen, we vol verwondering zullen zijn. Het is de zeer inspirerende tuin van Arjan en Geertje van Dijk.

Hun tuin heeft een oppervlakte van 2 ha. en ruim 25 jaar tuinieren ze daar met hart en ziel.

In de loop der jaren zijn de weilanden veranderd in een prachtige tuin.

Het is een paradijs geworden van flora, fauna en beelden.

Vanuit het huis is er een mooie zichtas op een smalle langwerpige vijver met aan weerszijden prachtige bloemenborders.

Verder is er een grote meanderende vijver langs een platanenlaan met mooie oeverbegroeiing en een slingerende wilde bloemenrivier.

Er zijn vele plekken in de tuin om in alle rust van het moois te genieten.

De laatste tuin op het programma, is de tuin van Jelke Jan en Loes de With. Deze tuin heeft de prachtige naam: “In liefde bloeyende” gekregen.

Achter deze naam schuilt een bepaalde filosofie en wellicht krijgt u die te horen tijdens de rondleiding.

De tuin heeft een oppervlakte van ruim 2 ha. en bestaat vanaf 1991. Mien Ruys is bij het ontwerp van de tuin betrokken geweest.

De voortuin is sober met buxus carrés en de zijtuin heeft twee prachtige lange borders en een rosarium.De grote watertuin heeft een mooi lijnenspel met op een eiland Gunnera en moerascypressen.

Bij het ter perse gaan van dit stukje wisten wij nog niet of er nog een kwekerij bezocht gaat worden. Dat blijft dus nog even een verrassing.

Gedurende de dag wordt u voorzien van koffie/ thee/ water/ sapjes met bijpassende zoete of hartige hapjes.

Datum       : 22 juni 2019
Tijd           : 07.50 verzamelen bij zwembad “Het Baafje”, De Omloop in Heiloo. Evt. bij station Uitgeest                (aangeven bij inschrijving)

Kosten       : € 50,00 voor leden: niet- leden € 54,00
Aanmelden : Armanda Mul: pim.armanda(at)casema.nl
Betalen      : Het verschuldigde bedrag overmaken op rek.nr. NL03RABO0336454589 TNV.  KMTP- Heiloo, onder vermelding van uw naam en Dagtocht Noord- Brabant

P.s. Inschrijving is bindend; denkt u eraan om een reis- annuleringsverzekering af te sluiten?

P.s. Denk u eraan een lunchpakket mee te nemen.

Helen van den Ende en Armanda Mul

Code rood: slakken
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)