Bus dagtocht Gelderland en Utrecht

We hebben het genoegen u dit jaar een tweede bus dagtocht aan te bieden.

Deze trip staat gepland op 15 september. Een paar weken eerder dan vorig jaar en hopelijk ook droger dan vorig jaar.

We bezoeken deze dag drie hele mooie tuinen, en misschien nog een kwekerij, maar dat is bij het ter perse gaan van dit stukje nog niet duidelijk.

Als eerste gaan we naar de tuin van de familie Klaassen in Ermelo: “Het Polhuis”.

De tuin is een prachtige liefhebberstuin rondom een woonboerderij met op kleur gesorteerde borders, gevuld met niet alledaagse vaste planten in verrassende combinaties die tot ver in het najaar de moeite waard is.

Dit mede door de uitgebreide verzameling eenjarigen zoals salvia’s en dahlia’s.

De tweede tuin die we gaan bezoeken is de 5000m2 grote tuin van Anja en Mart van Heeswijk in Leusden: “De Hubertushof”.

Het eigen ontwerp is gebaseerd op de reeds bestaande structuurelementen zoals een decennia oude rhododendronwal in combinatie met beukenhagen als erfafscheiding, een oude solitaire eik passend bij het huis, een natuurlijke sloot kronkelend door de bloementuin.

Meerdere borders en tuinkamers, weelderig gevuld met voornamelijk vaste planten en siergrassen complimenteren het geheel.

Sissinghurst is hun grote inspiratiebron en 10 jaar hebben ze nodig gehad om de bestaande tuin om te vormen tot het prachtige geheel wat het nu is.

In de Groei en Bloei van afgelopen  Maart is een heel stuk aan deze tuin gewijd. Leuk om te lezen!

De derde tuin van deze dag is de tuin van de Fam. Van Haeften in Leusden: Groot Sandbrink.

Deze 1 hectare grote tuin ligt op Landgoed “De Boom”.

Aernout en Anneke hebben het stuk grond wat eens volstond met schuren, loodsen en een oude vervallen boerderij, omgetoverd tot een prachtige tuin met een boomgaard, een grote vijver met rondom weelderige beplanting en vele borders op kleur.

Gedurende de hele dag wordt u zowel in de bus als in de te bezoeken tuinen voorzien van thee, koffie, water en sapjes met daarbij zoete of andere lekkernijen.

Denkt u er wel aan een eigen lunchpakket mee te nemen!

Datum       : 15 september 2018

Tijd           : 08.20 verzamelen bij zwembad “Het Baafje”, De Omloop in Heiloo. Evt. bij station Uitgeest (aangeven bij inschrijving)

Kosten : €42,50 voor leden: niet- leden € 49,50

Aanmelden: Armanda Mul: pim.armanda@casema.nl

Betalen      : Het verschuldigde bedrag overmaken op rek.nr. NL03RABO0336454589 t.n.v.

KMTP- Heiloo, onder vermelding van uw naam en Dagtocht Gelderland/ Utrecht

P.s. Inschrijving is bindend; denkt u eraan om een reis- annuleringsverzekering af te sluiten?

Bye Bye Buxus
Vergane glorie - Blik op de tuin 875