Dagtocht naar Zeeland

Dit jaar gaat de 1- daagse tuinreis, op veler verzoek, naar de provincie Zeeland.
Graag wil ik deze trip nogmaals onder de aandacht brengen.
Op deze dag gaan we een viertal tuinen bezoeken in Brabant en Zeeland.
De tuinen die we gaan bekijken zijn:-
 Tuin  ’t Puntje, in Ritthem.
De tuin van Ria Lengton in Nisse
De tuin van Laura Dingemans in Heerle
De Jorrissenhoeve in Schijf.

De tuinreis vindt plaats op zaterdag 30 juni 2018. We vertrekken om 07.45 naar onze eerste tuin. Om 10.00 uur verwachten we aan te komen bij de tuin van Matty en Piet Schout in Ritthem. De tuin ligt aan de oever van de Westerschelde en is een aangename combinatie van een sier- en moestuin van ruim 3000m2 groot. Er is een theehuis en een terras.
Om 11.30 uur gaan we naar de tweede tuin. We rijden in 20 minuten naar Nisse, waar we de tuin van Ria Lengton bezoeken. We vinden haar tuin in het knusse centrum, tegenover de monumentale dorpskerk, die zeker een bezoekje waard is! De tuin, 3000m2, is formeel van opzet met borders op kleur en gaat over in een informeel gedeelte dat aansluit bij het landschap: een glooiende kreekrug. Mevr. Lengton heeft ook een klein groen atelier waar het een en ander op groengebied te koop is. In de tuin van Mevr. Lengton hebben we de gelegenheid om onze zelf meegebrachte lunch te nuttigen.

Vanuit Nisse vertrekken we om 13.30 en rijden naar Schijf, waar we Landgoed De Jorrissen hoeve gaan bekijken. Tuinontwerpster Ineke Lambregts volgde haar hart en betrok met haar gezin de historische boerderij van Landgoed Jorrissen hoeve om haar passie voor tuinen vorm te geven op deze schitterende plek, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Achter de formele voortuin ligt de Jorissenhoeve, herkenbaar aan de bijzondere klokgevel, uit 1938. De tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen. In elkaar overlopend zijn er de bloemenhof, het kruiden laantje, de moestuin met de “vergeten groentes”, de waterpartijen, de bostuin, en het weiland met de Lakenvelder koeien. De totale oppervlakte bedraagt 7.5 ha.

Als we uitgekeken zijn, gaan we naar de laatste tuin. Dit is de tuin en kwekerij van Laura Dingemans in Heerle. De tuin is 7000m2 groot en ligt als een boeket rondom het huis. Naast het woonhuis bevinden zich tuinkamers met onder andere een grassentuin, een purperkleurige tuin, een dubbele geel- wit- blauwe border, een ronde border in pasteltinten, een informele tuin en veel rozen. Bij de tuin is ook een kwekerij. Gedurende de dag worden we in verschillende tuinen voorzien van thee, koffie en sapjes met de daarbij horende lekkernijen.We verwachten rond 19.00 uur terug te zijn in Heiloo. We denken dat we dit jaar weer een mooi programma voor u hebben samengesteld; nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.

Datum   : 30 juni 2018
Tijd        : 07.30 verzamelen bij zwembad “Het Baafje”, De Omloop in Heiloo. Evt. bij station Uitgeest (aangeven bij inschrijving)
Kosten   : € 46,00 voor leden: niet- leden € 49,50
Aanmelden: Armanda Mul: pim.armanda(at)casema.nl
Betalen   : Het verschuldigde bedrag overmaken op rek.nr. NL03RABO0336454589 t.n.v. KMTP- Heiloo, onder vermelding van uw naam en Dagtocht Zeeland 2018

Denkt u eraan een eigen lunchpakket mee te nemen!

P.s. Inschrijving is bindend; denkt u eraan om een reis- annuleringsverzekering af te sluiten?

We hebben er zin in!!

Helen van den Ende en Armanda Mul