Dagtocht naar Drenthe en Overijssel

Dagtocht Drenthe/ Overijssel

Op zaterdag 30 september gaan we 4 prachtige tuinen bezoeken in Drenthe en Overijssel.

We vertrekken ’s ochtends om 08.00 vanaf de parkeerplaats bij Het Baafje, in Heiloo.

*Onze eerste bestemming zal zijn de tuin van Geke Rook in St. Jansklooster.
Dit is een romantische cottagetuin die bestaat uit een voor - en achtertuin met borders op kleur. De beplanting is speels. Tussen de hagen en rondom een oude perenboom staan geurende rozen, clematissen, heesters, grassen, vaste planten, en (voor het grootste gedeelte zelf gezaaide) eenjarigen. Naast het huis - aan de oostkant - een kruidentuin met rozen en leifruit. Ook is er een groenentuin op kleur. Overal staan bankjes, zodat men (vanuit de tuin) van de natuur kan genieten. Een uit oude stenen opgetrokken muur, omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan met als resultaat dat je vanaf het terras een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden.

*“De Vriendenhof” in Wanneperveen staat als 2de op het programma.
Dit is een tuin van 5000 m2, gelegen bij een oude gerestaureerde boerderij. In deze tuin zijn bijzondere bomen, struiken, zon- en schaduwbordes, mooi gecombineerd op kleur en vorm. Dichtbij het huis is de tuin meer gecultiveerd, verderop meer natuurlijk en aansluitend op het landschap. Via de verschillende zichtlijnen kijk je prachtig uit over de omliggende weilanden en rietvelden van natuurgebied De Wieden.

*Hierna rijden we weer een stukje verder met de bus en gaan we naar de 4000 m2 grootte tuin van Joke Kuiperij in Koekange.
Haar tuin bestaat uit verschillende delen die in elkaar overlopen, variëren in sfeer, maar altijd weelderigheid en natuurlijkheid uitstralen. Het gebruik van een- en tweejarigen naast de vaste planten, heesters en bomen draagt bij aan deze ongedwongen sfeer.

*Ons laatste bezoek, deze dag, zal gaan naar Willemsoord, waar we “De hof aan de Reune” gaan bekijken.
Rondom een woonboerderij vormen 13 tuinkamers een onverwachte en kleurrijke tuin in het boerenland. In de tuinen vinden we een grote verscheidenheid aan planten, waaronder een zeer grote collectie (zeer) bijzondere schaduwplanten. De tuin is eerder uitgeroepen tot mooiste, milieuvriendelijke siertuin van Overijssel.

Drie van de vier tuinen hebben een kleine hobby kwekerij en verkopen het een en ander.

In alle tuinen krijgen we koffie/ thee/ sapje en naar gelang de tijd wordt dit vergezeld met iets zoets of iets hartigs. In tuin “De Vriendenhof” kunnen we onze zelf meegebrachte lunch opeten.

Datum       : 30 september 2017
Tijd            : 07.45 verzamelen bij zwembad “Het Baafje”, De Omloop in Heiloo.                 Evt. bij station Uitgeest (aangeven bij inschrijving)
Kosten       : € 45,00 voor leden: niet- leden € 49,50
Aanmelden: Armanda Mul: pim.armanda@casema.nl
Betalen      : Het verschuldigde bedrag overmaken op rek.nr. NL03RABO0336454589 ten name van     KMTP- Heiloo, onder vermelding van Dagtocht Drenthe/ Overijssel 2017.

P.s. Inschrijving is bindend; denkt u eraan om een reis- annuleringsverzekering af te sluiten?  We hebben er zin in!!
Helen van den Ende en Armanda Mul