Midden-Kennemerland
bekijk online
Nieuwsbrief

September

Hoogzomer, sommigen op vakantie in binnen- of buitenland, anderen heerlijk thuis.

Foto: Dutch Wave

Vanuit het bestuur

Annulering van de lezing van woensdag 8 september.

Helaas zijn wij genoodzaakt om de geplande lezing van 8 september te annuleren. De spreker van deze avond vindt het nog te riskant om voor een zaal met mensen zijn verhaal te houden. Daarnaast zijn de feiten over opgedane besmettingen die plaatsvinden, ook bij mensen die al ingeënt zijn, een reden voor ons als bestuur om af te zien van risicovolle bijeenkomsten. Het is erg jammer maar we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn met dit gevaarlijke en onvoorspelbare virus.

Het bestuur.

Uit & Zo 2021 gaat niet door

Om dezelfde als hierboven genoemde reden zal de geplande Uit&Zo 2021 op zaterdag 4 september dit jaar niet door gaan. Uit&Zo zou binnen het programma van Willibrordus Draait Door plaatsvinden. Het programma zal nu in aangepaste vorm doorgaan.

Willibrordus Draait Door vindt plaats op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 op Landgoed Willibrordus Heiloo. Het is een afwisselend, inspirerend en bijzonder evenement voor groot en klein, een pareltje in Noord-Holland, dat dit jaar in het teken staat van klassieke muziek. Alle optredens vinden plaats in de prachtige Cultuurkoepel. Kortom, het wordt weer een weekend om niet te missen!
In verband met de huidige Corona maatregelen gaat Willibrordus Draait Door anders door dan eerder gepland. De maatregelen vragen om reservering vooraf, placering en zo weinig mogelijk publieksbewegingen: dat gaat niet samen met meerdere podia en een combinatie met Uit&Zo. Alle buitenactiviteiten (inclusief Uit&Zo) zijn derhalve vervallen.

 

 

Vacatures bij het bestuur

Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden om onze vereniging boeiend en bloeiend te houden. Er zijn diverse taken en u kunt zelf aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat. Vele handen maken licht werk en het is ook gezellig om het met elkaar te doen.

Dutch Wave: High Line Park in New York

Facebook

Onze vereniging is ook actief op Facebook en Instagram. Met name op Facebook worden ook veel activiteiten van andere afdelingen gedeeld, wanneer er open tuinen zijn om te bezoeken, het verhaal over het High Line Park, een groen wetenswaardigheidje of gewoon een afbeelding van een mooie plant of tuin. U hoeft niet “op Facebook te zitten” om toch een kijkje op onze Facebookpagina te nemen. Klik op het Facebook Logo op onze website en voilà de Facebookpagina van onze afdeling opent zich voor u. Neem eens een kijkje.  Ook altijd handig voor het laatste nieuws.

Gardenista verplaatst naar het voorjaar

Het zat eraan te komen. Gardenista is verplaatst naar 25 ™ 29 mei 2022 omdat meerdaagse evenementen nog niet worden toegestaan.

Foto en bloemwerk van Mercedes Docter

Bloemschikken

Op woensdagen 15 september, 13 oktober en 10 november. In de middag en avond. Kijk op de website of meld u direct aan bij Mercedes: benzdocter@icloud.com

Artisjok

Cabaretier Bert Visscher noemt de artisjok het toppunt van slow food: sjok, sjok, sjok.

Artisjokken, Cynara Scolymus uit de composietenfamilie. Natuurlijke habitat is het Middellandse zeegebied. Het is een heel oud cultuurgewas en werd al door de Egyptenaren en Romeinen gegeten. Het is een overblijvend gewas dat is ontstaan door veredeling van wilde distels. De plant is een flinke groeier en heeft behoorlijk wat voeding nodig.

Alhoewel ze er robuust uitzien kunnen artisjokken snel uitdrogen, vooral als ze nog jong zijn. De artisjok heeft ook flink wat ruimte nodig en beschikt over een flink wortelgestel. De bloemknoppen kunnen gegeten worden. Dan moeten ze worden geoogst voordat de plant gaat bloeien. Maar eigenlijk is dat zonde.

Foto’s: Wies Voesten De Stekkentuin, Espel.

60 jaar jong

Volgend jaar bestaat onze afdeling maar liefst 60 jaar. In dat kader willen wij een speciale editie van De Nieuwe Stek uitbrengen en daarvoor vragen wij u om uw leuke, opmerkelijke, bijzondere herinnering aan Groei & Bloei met ons te delen om zo een mooie bloemlezing te kunnen samenstellen. Meer nieuws hierover volgt op een later moment, maar denk er alvast over na.

De meeste foto’s komen uit de tuin van Mariet.

Geniet van al het moois

Mariet & Geno