Midden-Kennemerland
bekijk online
Nieuwsbrief

Oktober

Vanuit het bestuur

Weinig nieuws vanuit de bestuurskamer. In verband met vakantie van 2 bestuursleden is de eerstvolgende bestuursvergadering op donderdagavond 28 oktober. Bij deze vergadering zal een aspirant bestuurslid sfeer komen proeven en kennis met ons komen maken.

Maar…… op een been kun je niet lopen dus doen wij nogmaals een beroep op u. Kom met ons kennismaken tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering. Kijk voor contactgegevens op onze website: midden-kennemerland.groei.nl/home/

Daarnaast maken wij u graag attent op onderstaande actie van de Rabobank. Als u een rekening heeft bij de Rabobank, mogen wij dan rekenen op uw stem?

Rabo ClubSupport

Ook dit jaar ia de Rabo ClubSupport actie weer van start gegaan. Wij hebben uw steun nodig om aanspraak te kunnen maken op een deel van de € 250.000 euro, die de RABO Bank hiervoor beschikbaar stelt.

T/m 25 oktober kunt u op ons stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van de deelnemende clubs en u kunt daar op 3 favoriete verenigen uw stem uitbrengen (maximaal 2 per club). Wij zijn te vinden bij de regio Alkmaar onder K.M.T.P. Daar ziet u ons staan: Groei en Bloei afdeling Midden Kennemerland.

Bent u wel klant van de Rabo maar u kunt niet stemmen? Als klant van de Rabobank kunt u eenvoudig en gratis lid worden zodat u mag stemmen. In de Rabo App kunt u zien of u al lid bent en kunt u heel gemakkelijk het lidmaatschap aanvragen (bij Zelf regelen, Profiel, Contactgegevens wijzigen).

Wij hopen natuurlijk op zoveel mogelijk stemmen want wij zitten boordevol (groene) ideeën.

 

Bollenmand maken

Een bollenmand is een warm welkom bij de voordeur of fleurig op het terras. Op dinsdagochtend 26 oktober 2021 om 10.15 uur gaan we een mand van wilgentenen van circa 40 cm hoog vullen met een mengsel aan bollen zodat wij  in het voorjaar van vroeg tot laat van voorjaarsbloeiers kunnen genieten.

Kosten € 35,00 voor leden. Leuk ook om samen met een vriend(in) te maken. Niet leden zijn  natuurlijk ook welkom. Zij betalen € 40.00 Na aanmelding het bedrag graag overmaken op NL03RABO0336454589 tnv KMTP Heiloo ovv bollenworkshop. Het bedrag is inclusief mand, grond en bollen. Voor koffie of thee en iets erbij wordt ook gezorgd.

De bollenmand wordt gemaakt aan de  Kapelweg 70, 1906 EB Limmen.

Aanmelden bij Mercedes: benzdocter@icloud.com (graag zo spoedig mogelijk ivm de inkoopplanning)

Groei en Bloei op Assumburg

Op een regenachtige zondag mocht ik, samen met een enthousiast team boordevol plantenkennis, de meest prachtige plantjes en stekjes verkopen welke door een aantal kwekers van onze vereniging naar Heemskerk werden gebracht. Voor sommigen was het (bijna) een thuiswedstrijd, maar anderen kwamen toch van verder weg. Ondanks het slechte weer en een matig bezochte markt is er toch een mooi bedrag voor de vereniging binnengehaald. Allen die hieraan hebben meegewerkt hartelijk dank voor de natte maar vooral leuke en leerzame dag.  Geno de By  (PR)

Plantestafettes

Net als aflopen jaren verleent onze vereniging ook dit jaar weer haar medewerking aan plantestafettes. Een mooi initiatief van De Groene Reiger waarmee wij al vaker groene projecten doen.

Op woensdagochtend 27 oktober zal bij basisschool Paulus gelegen in de wijk Ypestein in Heiloo, een BioBorder, ontworpen door Arjan Boekel, worden aangeplant. Het aanplanten zal geschieden door leerlingen van de beide basisscholen en enkele wijkbewoners. Ook leden van het bijenlint zullen hierbij aanwezig zijn.

Brugmansia uit de tuin van de familie van Keulen

Op woensdagochtend 3 november worden vaste planten, een aantal heesters en bollen geplant in het Kornaerplantsoen in Castricum nabij het Clusiuscollege. De planten, bollen en het zaaien zal gebeuren naar een ontwerp van Florinde van de Bijzzaak. De biodiversiteit zal straks gemonitord worden door leerlingen van het Clusius College in samenwerking met de Bijzzaak. Het aanplanten zal geschieden door leerlingen van het Clusius College, buurtbewoners en Bijzzzaak.

Op beide ochtenden zal er een korte toelichting gegeven worden door Peter Mol over hoe je zelf vogels, vlinders en bijen naar je tuin toetrekt.

Groei en Bloei zal bij beide plantestafettes informatie geven en hand- en spandiensten verlenen. Als u het leuk vindt kunt u hieraan ook meewerken. U kunt zich aanmelden bij Geno de By (deby@telfortglasvezel.nl).

Foto Dorien Kotterman: verwilderingsbollen planten met behulp van G&B en scouts

Groeten van Mercedes

In de bosrijke omgeving van Holten is het goed toeven momenteel. Zo zag ik eindelijk de mooie rode vruchten van de bosbes waar we in het voorjaar vaker mee schikken.

Ook de bessenstruiken en wilde rozen zitten nu nog vol mooie bottels, net als de kardinaalsmuts, veel variëteiten met verschillende vorm en kleur. Ook paddenstoelen en zwammen al volop gespot. Beestjes als eekhoorns en egels. Volop genieten van natuur dus.

Bezoek voor het laatste nieuws regelmatig onze website, Facebookpagina en volg ons op Instagram.

Geniet van al het moois. Mariet & Geno