Midden-Kennemerland

UIT & ZO

De weersverwachtingen voor deze 25e editie van de Heiloose uitmarkt beloofde weinig goeds. Helaas was dat ook direct te merken aan de opkomst: de markt was beduidend kleiner dan voorgaande jaren en sommige kramen bleven helaas ook leeg.

Gelukkig stond onze vereniging ook dit jaar weer op een gunstige plek, namelijk pal tegenover de bibliotheek en direct aan het begin van de markt.

De aankleding van de kraam was evenals voorgaande jaren bloemrijk, kleurrijk en weelderig dankzij de aanlevering van mooie bloemen en pompoenen van onze vrijwilligers. Daarnaast verzorgde onze bloemschikspecialiste Ellen Stulp voor een ‘’live’’ optreden door gedurende de ochtend een paar mooie bloemstukken in elkaar te zetten.

Het duurde enige tijd voordat de markt op gang kwam; dit viel te wijten aan de onweersbuien die ’s ochtends nog een paar maal overdreven. Gelukkig ging in de loop van de middag de zon schijnen en vanaf een uur of 13.00 kwam ‘’de pas erin’’.

Onze kraam werd bemenst door drie nieuwe vrijwilligers, te weten Hil Stulp, Isabella Spanjaart  en Cees Stam, die een uitstekend visitekaartje van onze vereniging hebben afgegeven. Naast de algemene voorlichting over onze vereniging werd er ook enthousiast verteld over de Groensafari’s en wat er allemaal te doen is om het gebied van wateropvang in de tuinen en de duurzaamheid van een goede tuinaanleg, hierbij verwijzend naar de cursussen van Bart Korf over tuinontwerp.

Al met al mocht de Groei & Bloeikraam zich verheugen in de nodige belangstelling en kreeg veel complimenten over de aankleding. Daarnaast leverde de dag een nieuw lid op en gaven zeven mensen zich op voor onze nieuwsbrief. Al met al een geslaagde Uitmarkt voor onze vereniging.