Midden-Kennemerland

Groenmarkt in de tuin van de familie Röling

Wat was het fijn om op zaterdag 29 mei iedereen weer te zien en spreken. Het leek wel of Heiloo massaal was uitgelopen om de Groenmarkt bij Röling te bezoeken. Stipt om 10.00 uur meldde de eerste klant zich en daarna liep het gewoon storm. In een waterig zonnetje stonden onze plantjes te wachten. Het aanbod was echt fantastisch. Het zag er allemaal zo goed verzorgd uit en de variëteit was echt bijzonder. Tot half tien bleven de kwekers maar komen met nieuwe waar. Ook onze pr- stand zag er uitnodigend uit en dat heeft ook ons ook weer een paar nieuwe leden opgeleverd.

De plantjes gingen weg voor de zeer redelijke prijs van drie voor 2,50. Met uitzondering van de bijzondere exemplaren. Al met al leverde dat aan het eind van de dag een record opbrengst op van € 1.100,00!! Omgerekend naar de hoeveelheid plantjes, betekent het dat er van 10.00 tot 15.00 meer dan 1200 plantjes verkocht zijn. De verkopers konden het dan ook af en toe niet meer bijbenen en de klanten stonden in de rij om af te rekenen.

Omdat alles nog georganiseerd moest worden volgens de toen geldende corona regels was dat van tevoren een heel georganiseer en gepuzzel. Gelukkig werden de corona regels goed nageleefd, de looproute sprak voor zich en op het landgoed van de familie Röling stonden de diverse stalletjes goed verspreid opgesteld. Iedereen die binnenkwamvulde ook keurig het briefje in met naam en telefoonnummer. Gelukkig hebben we achteraf niemand hoeven te benaderen want er zijn bij ons geen ziekmeldingen binnengekomen. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde dag voor onze vereniging!

De dank van het bestuur gaat uit naar de kwekers voor de koopwaar, de verkopers voor hun adequate plantenkennis die de verkoop bespoedigde, de pr- stand met de verkoop van tuingereedschap en de aanwinst van nieuwe leden, de familie Röling voor het beschikbaar stellen van de tuin en de uitstekende catering. Hun kleinzoon Tom voor de strikte handhaving van de regels bij binnenkomst en het bijhouden van de financiën.

De sfeer was geweldig en alle bezoekers hebben genoten. Het kon weer!! En zeker voor herhaling vatbaar was wat je overal hoorde.

Anke van Kruijssen