Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden

• Voorzitter
  • Docent “Moestuinieren” (info bij Wessel van Schagen)
  • Coordinator Planten stekken
  • Coördinator kwekersclub
  • Contactpersoon open tuinen Heemskerk en Beverwijk
  • Contactpersoon open tuinen Heiloo en Limmen

Vacatures in bestuur en werkgroepen,

Onze voorzitter, Mercedes Docter, heeft besloten na vele jaren haar activiteiten in het bestuur te gaan beëindigen. In de volgende algemene ledenvergadering in maart 2020 is het zover.

Na 8 jaar als voorzitter, was en is dat voor haar en het bestuur een hele grote verandering, in heel veel activiteiten heeft Mercedes haar bijdrage geleverd. Daarnaast heeft ze in al die jaren een enorm netwerk opgebouwd. In het bestuur gaan we dat zeker missen.

Dat betekent echter ook dat er in het bestuur van onze afdeling Midden-Kennemerland een vacature ontstaat die u wellicht zou willen komen invullen. Meldt u zich dan aan, Mercedes en ik zullen graag met u in gesprek gaan over de mogelijkheden.

Als potentieel toekomstig bestuurslid kunt u direct al toetreden tot het bestuur en in de komende maanden kennismaken met de activiteiten. In de ALV van 2020 vindt dan de benoeming tot bestuurslid plaats. Heeft u belangstelling om voorzitter te willen worden dan wilt u zeker ook weten wat daar voor nodig is:
Voldoende investering in tijd om onze goed lopende afdeling vitaal en vernieuwend te houden.
Brede interesse in tuinen en mensen om hiermee de nodige verbinding van interesses te verkrijgen en behouden.
Bereidheid om desgewenst ook in het weekend dagdelen beschikbaar te zijn.

Taken

Het voorzitten van ca 10/12 vergaderingen per jaar in de avond.

• Het in samenwerking opstellen van een jaarprogramma
  • Het bewaken van de voortgang van het programma gedurende het jaar.
  • Het meebepalen van de inhoud van DNS i.s.m. de redacteur.
  • Het bijwonen van extern overleg met groene netwerken of het delegeren hiervan.
  • Contact met de landelijke vereniging in Zoetermeer.

Wat bieden we:

• Een geïnspireerd team dat elkaar ondersteunt bij activiteiten
  • Een onkosten vergoeding voor gemaakte kosten
  • Een gezellige sfeer binnen het team

Al met al ligt er een uitdagende taak open, niet alleen maar samen met de overige leden van het bestuur kunnen we de afdeling van Groei en Bloei blijven uitbouwen.
Belangstelling voor een bestuursfunctie of meer informatie?
Neem contact op met Mercedes Docter of Jan Willem Pondman

PR-activiteiten

Voor onze pr-activiteiten zijn wij op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die het pr-team kan ondersteunen bij haar activiteiten. Het gaat daarbij om de volgende activiteiten:

Het bemensen van onze pr-kraam op (groen)markten en beurzen en andere Groei & Bloei activiteiten (zoals bv. de lezingen, Groensafari, Wijksafari’s, Kom in de kas).

Wat doe je dan zoal?

Voorlichting geven over de vereniging Groei & Bloei en met name over ons eigen rayon: Midden-Kennemerland.

• Het werven van nieuwe leden
  • Verkoop van onze (tuin) artikelen
  • Verkoop van de plantjes van onze kwekersclub. Hiervoor is enige kennis van de aangeleverde plantjes een pré, maar samen komen we daar altijd uit.

Denk je dat je over de volgende vaardigheden beschikt?

Communicatieve en schriftelijke vaardigheden (vlotte en leuke babbel) en mensen direct aan kunnen en durven spreken.

• Enthousiast onze vereniging voor het voetlicht willen brengen.
  • Enige kennis over tuinplanten en de activiteiten die de vereniging organiseert.

Vind je dit een leuke klus?? Meld je aan bij: Jan Willem Pondman, jwpondman@home.nl of telefonisch 06 11431807

Coördinator kwekersclub

Er zijn ongeveer 10 Groei & Bloei-leden die plantgoed aanleveren voor de PR- en verkoopstand tijdens lezingen, markten en andere evenementen. Deze 10 leden vormen de “kwekersclub”

De coördinator kwekersclub heeft contacten met deze “kwekers”, de organisatoren van de lezingen, de markten, de PR en andere  evenementen. Door zijn contacten met de kwekers is hij op de hoogte van veelzijdigheid van het assortiment, de hoeveelheid van de aanvoer en de kwaliteit van het plantgoed. Groei & Bloei wil ook graag een goed en aantrekkelijk plantensortiment aanbieden. Tevens coördineert hij het vervoer van het plantgoed en voorziet hij de kwekers van Groei & Bloei-etiketten. Daarnaast heeft hij contact met de genoemde organisatoren om deze te informeren over de zending van de kwekers.

Heeft u interesse? Bel of mail Wessel van Schagen en hij zal u alles vertellen wat u wilt weten.

En …….. wilt u ook lid worden van de “kwekersclub”? Plantjes vanuit uw eigen tuin opkweken voor Groei & Bloei? U bent welkom, graag zelfs. (e-mail: wessel@vanschagen.speedlinq.nl; tel.: 072-5330667)

Zou u dit eens willen doen, laat het dan weten aan Anke van Kruijssen,
e-mailadres: jipanda3(at)ziggo.nl

of Wessel van Schagen: e-mailadres: wessel(at)vanschagen.speedlinq.nl