Vacatures Groei & Bloei Midden-Kennemerland

Vacatures

Na het vertrek van onze voorzitter Mercedes Docter en de aangekondigde boodschap van Wessel van Schagen dat hij het stokje van het organiseren van lezingen graag wil overdragen zijn er nieuwe vacatures ontstaan die met enige urgentie vervuld moeten worden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste vacatures van dit moment. Wij zijn  naarstig op zoek naar mensen met een Groei & Bloeihart (groen bloed door de aderen) die het bestuur komen versterken. Uiteraard wordt u de eerste maanden begeleid en ingewerkt door de overige bestuursleden.

1. Voorzitter Groei & Bloei MK
  2. Coördinator lezingen
  3. Coördinator kwekersclub

Ad. 1: Voorzitter

De voorzitter is het gezicht van de organisatie, naar buiten en naar binnen. Zijn of haar taken zijn: leiden van de algemene vergadering en de vergaderingen van het bestuur. Leiden van het bestuur (initiatieven nemen, coördineren en doen uitvoeren van bestuurswerkzaamheden. Voor onze vereniging geldt dat wij op zoek zijn naar iemand die het groene hart op de juiste plek heeft zitten en verbindingen aangaat met de gemeentes die vallen onder de BUCH en groene organisaties uit onze regio. Ons bestuur bestaat uit betrokken en enthousiaste bestuurders die onze minder formele werkwijze graag willen continueren onder een nieuwe en enthousiaste voorzitter.

Ad. 2 : Coördinator Lezingen

de lezingen van onze vereniging vinden plaats te Heiloo en Castricum en zijn het visitekaartje van onze vereniging. Zij worden druk bezocht door een trouwe schare lezers. De onderwerpen variëren enorm, van de aankomende tuinreizen tot Kunst in de natuur. Het programma voor 2021 ligt grotendeels klaar vanwege het vervallen van de meeste lezingen in 2020- 2021. Het programma voor najaar 2021 en verder moet nog ontwikkeld worden. Wie onder ons wil zich verdiepen in een nieuw programma? Kernwoorden zijn daarbij: aansprekend, duurzaam, groen, milieu, ecologisch, tuinen, water etc. Interesse in recente tuingerelateerde onderwerpen en het benutten van het Groei & Bloeinetwerk vergemakkelijken het uitoefenen van deze functie. De oude coördinator zal uiteraard de nieuwe coördinator inwerken.

Ad. 3: Coördinator kwekersclub

onze vereniging beschikt over een zgn. kwekersclub. De club bestaat uit ruim tien kwekers die met elkaar een gevarieerd aanbod van planten, struiken en boompjes (op)kweken. De gekweekte plantjes worden aangebonden tijdens onze lezingen maar ook op evenementen waarbij onze vereniging vertegenwoordigd is, zoals de voorjaarsmarkt bij de Tuin van Kapitein Rommel, de lentemarkt op het Willibrordusterrein, de wijksafari’s etc. De opbrengt komt ten goede aan onze vereniging. Van de coördinator vragen wij of hij de benodigde materialen wil verzorgen en verspreiden onder de kwekers, het vervoer naar de evenementen wilt regelen en overzicht houdt op het aanbod van de plantjes. Enthousiasme, beschikbaarheid van een auto, flexibiliteit en organisatievermogen zijn daarbij competenties die bij deze functie behoren.