Midden-Kennemerland

Bomenroute door Heiloo

Heiloo wordt gesierd door mooie bossen en lanen. Deze zijn vroeger of later geplant. Op verschillende plaatsen domineren ze het straatbeeld. Konden ze hun verhaal maar vertellen!
Nu is het de beurt om zelf bomen te bekijken. Groei &Bloei heeft een fietstocht door Heiloo uitgestippeld die u langs prachtige oude beuken, populieren en kastanjes voert en door lanen met magnolia’s, sierkersen en sierperen. U ziet bijzondere boomsoorten als eucalyptus en metasequoia en nog veel meer.
Tijdens de route leert u niet alleen de boomsoorten kennen, maar ook bijzondere verhalen die bij sommige bomen horen.
Weet u zelf zo’n boom met een verhaal? Schrijf het op en stuur het naar info(at)midden-kennemerland.groei.nl . Hier kunt u ook reacties over de route kwijt.

De beschrijving is onder andere te vinden bij het gemeentehuis van Heiloo. De route is voorts op onze website te vinden. Het startpunt is het Stationscentrum in Heiloo.
De route is in twee delen te fietsen, elk deel is zo'n 9 km. Totaal dus 18 km fietsplezier.
Vooral in het voorjaar als bomen in bloei staan en de groene knoppen uitkomen is de route op zijn mooist; dus stap op de fiets en geniet van al dat groen!

In de zomer zitten de bomen goed in het blad, nu is het dan ook een goed moment om de bomenroute door Heiloo te fietsen. Al heeft u de route in het voorjaar al gefietst, de natuur staat niet stil, en al het groen geeft een nieuwe dimensie aan de route.

Als u bijvoorbeeld gasten heeft en u heeft een middag niets op de agenda, dan is de route een heel leuk idee. Dus download hier  de route via de website midden-kennemerland.groei.nl en stap samen op de fiets!